Wednesday, October 15, 2014

Hide & Seek

Assalammualaikum...


Living in this complicated world,
Teach me each time to see,
Beyond the current point,
Bla... bla..bla.. -.- 
What the hell I'm talking about? --'

Hahah... seems like I've started to mumbling to myself.. sorry :(

Ok, lets just straight to the point.
 just wondering why some people they used to hide something that they suppose to share with others --'

Especially, to all kids now a days, they used to hide all their post / pictures from their parent / family.. for what ?? So that your parent will thought & always think good about you ? 

It does'nt mean that you have to pretend good all the time, but rather than to hide everything from your parent, it will cost you in trouble. 

It was their responsibilities to take care of us & control us from keep on doing mistake. But, if we continue to hide everything from them, I'm sure they could not understand our real situation. 

So, dear, please share your moment with your lovely parent & always priotize them than others ^^

Tuesday, August 12, 2014

Suami Diracun Isteri Sendiri




Ja’dah bt. Al Asy’ath b. Qais adalah isteri kepada Hassan b. Ali b. Abi Thalib, cucunda kesayangan Rasulullah s.a.w. Ja’dah dikira bertuah kerana menjadi isteri kepada cucunda Rasulullah namun begitu ia juga telah menjadi racun. Kisahnya bermula apabila Muawiyah mahu menghapuskan Hassan supaya jawatan khalifah dapat diwariskan kepada anaknya, Yazid b. Muawiyah. Bagi menjayakan cita-citanya itu ia telah menghasud & memujuk Ja’dah serta dijanjikan dengan berbagai hadiah & wang 100 dinar.




Muawiyah juga berjanji akan mengahwinkannya dengan anaknya Yazid bila rancangan mereka telah berjaya nanti. Tawaran Muawiyah ini menjadikan Ja’dah buta hati & dengan senyap-senyap ia telah memasukkan racun ke dalam makanan suaminya itu. Akhirnya Hassan pun meninggal dunia setelah 40 hari menderita keracunan. Setelah selesai upacara pengkebumian Hassan, Muawiyah pun menunaikan janjinya kepada Ja’dah dengan memberikan wang 100 dinar.
Tetapi Ja’dah masih belum berpuas hati kerana janji Muawiyah mahu mengahwinkannya dengan anaknya Yazid belum ditunaikan. Tipu helah Muawiyah sememangnya hebat, ia tidaklah sebodoh seperti yang disangkakan. Muawiyah lalu mengirimkan sepucuk surat kepada Ja’dah yang berbunyi, “Nyawa anakku adalah terlalu mahal untukmu, kalau cucunda kesayangan Rasulullah lagi kau sanggup membunuhnya aoa lagi nyawa anakku.” Ternyata Ja’dah sudah tertipu oleh Muawiyah maka menyesallah ia sepanjang hayatnya.


Thursday, July 31, 2014

Bila terasa rindu - Ziyi


cinta hati, ayat-ayat cinta, madah cinta


Bila lidah terlanjur kata,
Pedih rasa menikam jiwa,

Bila mata bertemu mata,
Bibir tidak lagi berkata-kata,

Bila bibir ingin berkata,
Hati melarang diamkan diri,

Bila hati mula merindu, 
Jiwa sendiri terasa pilu.







Monday, July 21, 2014

10 Rahsia Lobak Merah


Assalammualaikum readers ^_^



Recently, tahap kerabunan Cik Ziyi makin lama, makin meningkat, takot plak den dengarnya.. huhu T_T .. Ni semua gara-gara kononnya mitos baca buku dalam gelap. Plus, baca buku dari jarak dekat. Sekali gi check up mata, hamekkk kau.. dua-dua mata den kene pakai power 200.. huhu..



Anyway, Cik Ziyi ada terbaca tentang mitos kononnya makan lobak merah boleh kurangkan tahap rabun. Actually, lobak merah ni memang bagus untuk mata bagi elak rabun malam. Ntah betul ntah idok, meh ler kite baca ni dulu :P

10 Khasiat Lobak Merah ^^

  1. Lobak merah sangat baik untuk sistem limfa dan perut kita.
  2. Memperbaiki masalah seksual, rabun malam & batuk yang berpanjangan.
  3. Menguatkan buah pinggang, mengeluarkan angin & kesejukan berlebihan dari badan kita.
  4. Lobak merah sangat terkenal dengan sifat anti kanser. Kajian menunjukkan orang yang kekurangan beta karotin 2x ganda lebih mudah mendapat kanser. 
  5. Kajian mendapati lobak merah mengandungi asid folik, kumpulan vitamin B yang berkesan melawan radikal bebas (punca kanser) dalam badan kita.
  6. Lignin dalam lobak merah juga membantu menguatkan sistem kekebalan tubuh untuk melawan sel-sel kanser. 
  7. Lobak merah mengandungi suksinat potash yang bersifat ubat anti hipertensi juga dapat membantu mengurangkan tekanan darah. 
  8. Lobak merah berupaya menyembuh luka, meningkatkan kekerapan kencing, memecahkan batu karang & daunnya dihancurkan dengan madu boleh merawat luka. 
  9. Jus lobak merah pula membantu mengurangkan sakit ketika haid.
  10. Pengambilan lobak merah dalam sajian harian juga dikatakan mampu mengurangkan kandungan gula dalam badan, mencegah gout, mengubati kencing manis, mengurangkan risiko penyakit jantung & membantu penghadaman. 

See, banyak khasiat lobak merah ni cuma Cik Ziyi payah sikit nak makan sebab rasanya yang agak kelat bagi den  >.< Selalu kalau mak den masak boh dalam sup pun, den sebolehnya akan elak daripada terambil Mr. carrot tu :P ngee~


 KLIK SINI untuk resepi kek Carrot yang yummy ^_^


Review Rebah Di Hujung Taubat


Assalammualaikum, readers ^_^

i luv islam, iluvislam.com


Hope you all semua sihat & sentiasa diberkati Allah. Sahur tadi berkesempatan Cik Ziyi nak tengok cerita Rebah Di Hujung Taubat yang diterbitkan oleh Produser Mohd Najib Jaafar, actually it is a good story yang relate dengan genre kekeluargaan.

At first, Cik Ziyi tak terniat pun nak tegok cerita tu sampai habis tapi jalan erita yan menarik yang disusun oleh penulis skripnya berjaya menarik hati untuk kita tonton cerita tu sampai THE END :D


Okay, Rebah Di Hujung Taubat ni mengisahkan tentang konflik realistik antara tiga adik-beradik yang dilakonkan Firman (Fauzi), Fikri (Muniff Isa) dan Fifi (Mas Muharni) sebagai peneraju utama dalam cerita ni.

Mereka dibesarkan oleh ibu mereka, Dahlia (Normah Damanhuri) yang sering menyogok mereka dengan kisah kematian ayah mereka dan menyebabkan diorang idup tanpa kasih sayangseorang ayah.

Hidup dalam kesempitan wang telah memaksa Firman sanggup mengorbankan masa depannya untuk sambung belajar ke luar Negara demi membesarkan dua orang adiknya hingga sanggup bekerja hanya sebagai pengawal keselamatan di sebuah pasaraya untuk menampung keluarganya.

Malangnya, pengorbanan Firman terhadap adik-adiknya disalah guna Fikri &Fifi yang terlibat dengan gangsterism & dadah.

Sihat bersama Cellmaxx


Part yang paling Cik Ziyi suka dalam cerita ni time part Firman menasihati Fikri kat atas bumbung flat mereka setelah rahsia Fikri menjadi gangster diketahui oleh Firman. Sebagai yang sulung, Cik Ziyi dapat rasa betapa pedih hati kalau orang yang kita saying terutama adik beradik kita melawan & memberontak T_T

Nak plak alasan yang Fikri pakai, hanya kerana tak tahan hidup susah. See, kadang-kadang hidup susah boleh memaksa someone untuk react di luar jangkaan. Yet, it‘s true money is not everything but worse come worse, we do need to survive & also to achieve our dream & desires.




Ending cerita ni berakhir dengan penangkapan Fifi sebagai keldai dadah & Fikri yang terbunuh kerana cubaan untuk merompak rumah Nisha (Siti Saleha) yang mati ditembak oleh Tan Sri Basri (Hisham Ahmad Tajudin) sewaktu Fikri cuba untuk menembak abangnya sebagai syarat untuk bebas dari gangster.


 KLIK SINI untuk tonton & download online 

Tuesday, May 27, 2014

Kesaksian Jin Terhadap Suara Azan Pada Hari Kiamat





ABU SA'ID Al-Khudri berkata bahawa Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya : " Sesungguhnya aku melihat kamu sangat cinta kepada kambing & ladang tempat kamu mengembala, kerana itu bila kamu sedang berada di tengah kambingmu & padang gembalamu kemudian kamu azan untuk mengerjakan solat , maka keraskanlah suara azanmu kerana sesungguhnya tidaklah jin, manusia dan apa saj yang mendengar gema suara orang yang azan, kecuali dia akan menjadi saksi pada hari kiamat . " (HR Bukhari & Ibn Majah) .

Justeru itu , bila mendengar suara azan , syaitan akan mengeluarkan angin berserta suara supaya tidak mendengar suara azan , kerana jika ia mendengarkannya , maka dia akan menjadi saksi bagi orang yang azan itu pada hari kiamat sedangkan dia adalah musuh bagi orang Mukmin ; bagaimanakah dia akan memberi kesaksian bagi musuhnya ?

Abu Hurairah berkata , bahawa Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya : " Bila diserukan suara azan untuk mengerjakan solat , maka syaitan akan lari lintang pukang serta mengeluarkan angin yang bercampur dengan suara supaya mereka tidak mendengar suara azan tersebut . Bila azan telah berhenti , merekapun datang lagi hingga bila dibacakan iqamat untuk mengerjakan solat merekapun lari lintang pukang ; bila iqamat telah selesai , maka merekapun datang lagi untuk menggoda orang yang sedang mengerjakan solat serta mengatakan : " Ingatlah ini dan ingatlah itu , untuk perkara - perkara yang tadinya tidak teringat , hingga orang yang mengerjakan solat itu tidak tahu berapa rakaat solat yang sudah ia kerjakan . " (HR Bukhari Muslim & An-Nasa'i)


Monday, May 26, 2014

Rules for dating my daughter


Assalammualaikum , readers ^^


hahahah .. see , picture kat atas ?? hahah . rare kan ? Tergelak besar den bila first time dapat gamba ni . Gamba ni pun bapak den yang wasap kat den . hahahah . tapi bila pikir balik ade betolnya tindakan lelaki dalam gamba ni . that show's yang dia care pasal anak dia & tak nak tengok anak dia terluka gara-gara cinta . hehehhe . Sampai sanggup masuk penjara kalau lelaki tu buat macam - macam kat anak dia . Cool huh :P




Nota kaki : Do love your father dear ^^

Thursday, May 22, 2014

Giveaway Cantik Bersama HESTA Facial Treatment



klik banner dia atas untuk peluang memenangi 
HESTA Facial Treatment Set Ajaib

Tahukah anda sebenarnya terdapat beberapa faktor yang menyebabkan pelbagai masalah kulit wajah boleh terjadi keatas diri anda. Ramai wanita di luar sana yang tidak sedar sebenarnya, mungkin termasuk diri anda sendiri. Untuk mendapatkan wajah yang cantik, bukanlah sesuatu yang mudah. Tak cukup dengan itu, untukMENGEKALKANNYA agar ianya mampu bertahan lama turut menjadi satu cabaran besar. Masalah-masalah yang biasa dihadapi :

  • Masalah jerawat dan parut jerawat mudah timbul
  • Masalah kulit kering, kasar & kusam
  • Masalah warna tona kulit tidak sekata
  • Masalah pori-pori terbuka
  • Masalah kurang keyakinan diri
  • Masalah kulit gelap & pigmentasi serta berjaragat
  • Masalah kelihatan kulit jauh lebih tua daripada usia

h4
Untuk mengatasi ke semua masalah di atas dan memastikan agar kulit wajah anda sentiasa cantik berseri, ada 4 pekara yang perlu anda ambil perhatian dan lakukan ….
1.Membersihkan Wajah
2.Menyegarkan Wajah
3.Melembapkan Wajah
4.Melindungi Wajah
HESTA® Facial Treatment Set
“Set Lengkap Rawatan & Penjagaan Kulit Wajah Yang TERBUKTI BERKESAN Serta Mendapat Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia!”
277 produk facial(Imej-imej di atas menunjukkan gambar sebenar produk Hesta Facial Treatment Set yang mengandungi 7 item dalam satu pakej)

Hesta Facial Treatment Set ini merupakan set rawatan wajah lengkap yang mampu 
  •  membantu menyelesaikan pelbagai masalah kulit wajah anda serta terus mengekalkan kesan positif tersebut untuk jangka masa lebih panjang
  • Ia terdiri daripada 7 item dalam satu pakej yang kandungannya terdiri daripada sumber bahan-bahan ekstrak tumbuhan semulajadi seperti ekstrak tumbuhan rosemary, chamomile, olive oil, aloe vera serta diperkaya dengan anti-oksida
  • Ianya dijamin selamat dan suci bebas daripada sebarang kandungan bahan-bahan kosmetik aktif berbahaya seperti hidrokuinion & merkuri
  • Diformulasikan khas menggunakan teknologi kecantikan daripada Perancis (France) yang telah mendapat kelulusan daripada pihak Kementerian Kesihatan Malaysia. Produk ini juga memang khas datangnya daripada France!
  • Fungsi utama Hesta Facial Treatment Set ini adalah memberikan rawatan dan melindungi kulit wajah anda daripada ancaman luaran seperti sinaran cahaya UV matahari berlebihan, debu, kotoran, suasana kering serta memulihkan kembali sel-sel dan tisu kulit wajah anda yang telah rosak
  • Dan yang menariknya, kesannya mampu anda mula lihat seawal sebaik sahaja anda selesai guna produk ini walaupun pada hari yang pertama! Dah ada bukti testomonial bagi menyokong kenyataan ini, nanti saya akan kongsikan bersama anda di bahagian bawah laman web ini
  • Produk ini amat sesuai untuk semua jenis kulit, dari normal sehinggalah yang mempunyai kulit berminyak
  • Kesimpulannya, produk set Hesta Facial Treatment ini lah penyelesaiannya kepada masalah kulit sensitif yang memerlukan penjagaan rapi serta rawatan yang secukupnya. Ia merangkumi 4 aspek penting dalam penjagaan kulit wajah seperti yang ada saya konsgsian di atas tadi iaituMembersihMenyegarMelembap dan Melindungi kulit wajah anda dalam satu masa sekaligus!
20 Kelebihan HESTA Facial Treatment Set!
  • Sesuai untuk semua jenis kulit yang normal
  • Menghilangkan masalah kulit kusam tidak bermaya
  • Menlenyapkan minyak berlebihan pada kulit anda bagi mengelakkan masalah jerawat
  • Bertindak merawat & memperbaiki sel-sel kulit wajah yang rosak dan kering
  • Membantu dalam pertumbuhan sel-sel kulit wajah yang baru dan sihat agar anda terus kelihatan kekal muda seterusnya melewatkan proses penuaan
  • Melindungi kulit wajah anda daripada masalah kekeringan
  • Bertindak merawat kegatalan kulit wajah akibat daripada masalah resdung
  • Bertindak mengatasi bintik-bintik hitam dan putih
  • Mengawal dan mengurangkan jerawat serta mengatasi kesan parut jerawat
  • Merangsang pertumbuhan kolagen pada kulit wajah anda secara semulajadi
  • Mampu menegang dan menganjalkan kulit wajah anda
  • Menjadikan kulit lebih cerah berseri
  • Melindungi kulit dari sinaran UV berlebihan
  • Salah-satu item dalam set ini iaitu Pearl Sunblock Foundation yang lembut mampu membebaskan kulit wajah anda daripada berminyak yang mampu bertahan sehingga 24 jam
  • Bertindak memudarkan dan menghilangkan jeragat
  • Mengurangkan garis-garis halus dan kedutan agar anda sentiasa kelihatan awet muda
  • Perbezaan & kesan positif boleh dilihat dengan hanya sekali rawatan!
  • Meningkatkan keupayaan serta mengekalkan tahap kelembapan semulajadi kulit wajah
  • Mengekalkan wajah awet muda anda walaupun usia anda sudah lanjut
  • Menaikkan lagi seri wajah anda dengan sekali rawatan sahaja
TESTIMONIAL

blogger femes -- MAK DARA




481667_219791958155110_405911413_n

CONTACT :
 http://hesta1.blogspot.com
 http://hesta1stopbeauty.com
♥ Facebook : HESTA1STOPBeautyCenter
♥ Call/ Whatsapp/ SMS : 012-3384991


Shanty Town Hotel



Assalammualaikum readers ^^
Hari ni Cik Ziyi nak ajak kita semua mengembara ke Shanty Town Hotel yang terletak berhampiran Bloemfontein di Afrika Selatan, dan bertemakan tempat peranginan mewah setinggan dikendalikan oleh Emoya Mewah Hotel dan Spa kelihatan seperti perkampungan setinggan dari luaran .


 siap ada geiser lagi kat luar bilik , awesome , right ^_^





Hee ^^ Actually , Shanty Town Hotel ni terdiri daripada lebih sedozen pondok yang diperbuat daripada kayu sekerap & logam , tetapi dilengkapi dengan kemudahan seperti air , elektrik , geisar & juga pemanas di bawah lantai & wifi . hoho .. So , korang tak perlu risau kalau nak mandi or what , sebabnya api , elektrik & air disediakan =)

ruangan bilik dalam Shanty Town Hotel 

katil juga disediakan untuk kemudahan rehat ^^

pandangan Shanty Town Hotel daripada atas 

**********************************************************

Shanty Town Hotel ini dibina bertujuan untuk memberikan pengalaman tinggal di perumahan setinggan . Malahan , ini adalah satu cara untuk membuka diri kepada orang lain, dan ia membolehkan kita untuk melihat perkara-perkara dari sudut perspektif yang berbeza. Hotel ini memberikan kelainan dalam kepuasan pelancong kerana hotel ini membuka mata para dermawan yang kat luar sana supaya turut merasakan bagaimana perasaan & situasi yang dialami oleh orang yang tidak bernasib baik macam mereka . Pengalaman ini juga mungkin boleh mendidik para orang kaya kat luar sana supaya tidak sesuka hati , jantung & limpa menindas golongan yang lemah camni =)

  Nota Kaki : Bersyukur apa adanya , di samping majukan lagi diri kita ^^



Tekan SINI untuk ketahui cara buat side income RM200 seminggu :)



Wednesday, May 21, 2014

"Smile Giveaway by Shad'


Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Giveaway ini dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh
Ekin SchmidtAna Solehah | Aimi Syafiqah | Izzat Syahir | Akma Khaieri |
  Nur AmeliaHajarNizam | Nur Intan | Hakimi | Rexylla | Tasha Aqisha
Syamimi dan Shad

"Mini Giveaway Kcolly by Syiera Firdaus"


Assalamualaikum

Tekan banner untuk join


PEMBAHAGIAN HADIAH
TOP REFERRAL
Kcolly x 1 pemenang
RANDOM
Perla Coffee x 1 pemenang
TAMAT BILA-BILA MASA
Good luck!

Mini GA Cash RM50 by Emas Putih #part3


As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash Rm50 by Emas Putih #part3 ini dianjurkan oleh Emas Putih 



Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1


http://www.bubblynotes.com/2014/05/segmen-bloglist-bubblynotescom-48-jam-1.html

Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1 bermula dari 20/5/2014 SEHINGGA 22/5/2014, jam 9.45 a.m... Semua blogger tak kira yang baru atau lama, femes atau tidak, retis atau tidak dijemput untuk memeriahkan segmen ini... Tujuan? Pertama, haruslah nak pilih 10 orang blogger yang bertuah untuk masuk bloglist Bubblynotes.Com dan nak rapatkan lagi silaturahim sesama kita, follow memfollow untuk semua blogger2 yang menyertai segmen ini. Pemenang segmen akan dipilih oleh pakcik Random.Org...

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com 
2. Buat entri bertajuk: Segmen Bloglist Bubblynotes.Com 48 Jam #1
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.

Kemudian pastekan coding seperti tutorial di bawah ini...

 
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen di bawah. 

Simple dan mudah kannn??? Segmen copy+paste paling awesome kot bagi iolss... 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Pakcik Random. (random.org) 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/5/2014.

"Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz"


Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz

KLIK BANNER untuk menyertai giveaway ini!

Special Thanks to:
Para sponsor giveaway ini iaitu Mr. Cupid, Anis Nadzirah, NARA Kpop Online Shop, Karimah Zulkafali, Aliatul Aiman dan Keyranazleen. Giveaway ini dianjurkan oleh Fiqa Nsz

Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan!
Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo [official original album],
Cabutan bertuah pula mencari seramai 16 pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Infinite special limited edition badges, Infinite badge, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!

Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014.
Jom sertai sekarang sebelum terlambat!

Segmen Blogging + Menang Hadiah!



KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014



Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 dilancarkan buat julung kalinya. Pelbagai hadiah menarik telah disediakan khas untuk anda. Jadi, apa tunggu lagi? Jom sertai Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014.

Hadiah :-

Perfume Sample Grade 5A
Dress
Custom Made T-Shirt Geek
Shawl
Mistery Gift
Collagen Lips Mask
Tudung Bawal
Topup

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 ditaja oleh [ DJH ] [ Rexylla ] [ Fatihah Fazlin ] [ Auni Sofea ] [ Rara Farhana ] [ Ana Solehah ] [ Ain ] [ Eryati ]
Jom memeriahkan Giveaway kali ini!!...

Shopaholic Giveaway 2014


بسم الله الرحمن الرحيم


*tekan banner!

SHOPAHOLIC GIVEAWAY 2014

Dianjurkan oleh :

Ditaja oleh :


SENARAI HADIAH & KATEGORI PEMENANG

Top Referral :
  • Tudung Bawal x1
  • Wide Shawl x1
  • Cute Pouch Bag x1
  • Lip Scrub x1
Kategori Tambahan ( WhoHAA )
  • Tudung Bawal x1
  • Lip Scrub x1
Random.org
  • Egg Mask x2 orang
  • Tudung Bawal x3 orang
  • Topi BAP x1 pemenang
  • Cute Pouch Bag x1 pemenang
  • Tudung Bawal Pelangi x2 pemenang
  • Brooch x2 pemenang
  • Tudung x2 pemenang
15 PEMENANG DICARI!

Lin Handmade Greetings Card Giveaway

Assalammualaikum , readers .
Here's a new Giveaway . 
Let's join ^^


-tekan banner untuk join-

END DATE 
-12.00 AM on 13th July 2014-


Tuesday, May 20, 2014

Apa kaitan Stem Cell Induk Manusia & 7 Eleven ?

Assalammualaikum readers , 
hari ni Cik Ziyi nak story tentang Stem Cell Induk Manusia yang memang Allah jadikan sangat kreatif dalam sistem tubuh badan kita . Malangnya , tak ramai yang tahu tentang kehebatan stem cell induk manusia ni yang sebenarnya mampu untuk menghasilkan sendiri penawar penyakit yang ada pada tubuh badan manusia . Seperti yang dinyatakan oleh Allah . Tiada penyakit yang tidak boleh disembuhkan melainkan mati .


Malahan , dalam diri manusia itu ada 73 trillion sel . Dalam sel-sel ini ada ibu sel . Dalam ibu sel ini ada cahaya . Dalam cahaya itu ada tenaga . Dalam ibu tenaga itu ada rahsia Pencipta yang menghidup & yang mematikan segala yang ada . Subhanallah .... sempurnanya Allah menjadikan khalifahnya di dunia ini . Di dalam tubuh manusia tersimpan 'rahsia & ibu segala ubat' ada di dalam tubuh setiap anak Adam itu sendiri .

Rujukan klinikal + logik : 1 jam selepas mengambil 1 sachet Cellmaxx berlaku pertambahan 3 hingga 4 juta stem cell induk dewasa di dalam tubuh kita . Istimewa dan hebatnya stem cell induk ialah ia mampu menukar diri @ membentuk kepada 220 jenis sel , tisu baru dalam organ dan badan manusia .


Jika AFA Cellmaxx mampu membantu menghidupkan semula tulang sum-sum kita, mengapa pesanan ini kita abaikan ??


Hubungi saya untuk maklumat lanjut tentang AFA Cellmaxx 

Farah Assheqen : 016-2438421

atau jumpa kami di sini Facebook Superfood AFA