Sunday, February 5, 2017

7 WOW!! WAJIB bagi Seorang JUTAWAN


7 WOW!! WAJIB bagi Seorang JUTAWAN

🌝 *Pertama*:
Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa mudah termakbul dan menjadikan kita semakin hampir dengan Allah.

🌝 *Kedua*:
Membaca Al-Qur’an sebelum terbit matahari, alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur’an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman. Paling tidak jika sesibuk manapun kita, bacalah ayat 3Qul, atau ayat qursi.

🌝 *Ketiga*:
Jangan tinggalkan masjid terutama di waktu subuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke mesjid, kerana masjid merupakan pusat keberkahan, bukan kerana panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

🌝 *Keempat*:
Jaga solat dhuha, kerana kunci rezeki terletak pada solat dhuha. Yakinlah, kesan solat dhuha sangat dasyat dalam mendatangkan rezeki.

🌝 *Kelima*:
Jaga sedekah setiap hari. Allah menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari. Percayalah, sedekah yang diberikan akan dibalas oleh Allah berlipat kali ganda.

🌝 *Keenam*:
Jaga wudhu' terus menerus kerana Allah menyayangi hamba yang berwudhu'. Kata Khalifah Ali bin Abu Thalib, “Orang yang selalu berwudhu' senantiasa ia akan merasa selalu solat walau ia sedang tidak solat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosa dan sayangi dia Ya Allah”.

🌝 *Ketujuh*:
Amalkan istighfar setiap saat. Dengan istighfar masalah yang terjadi kerana dosa kita akan dijauhkan oleh Allah.

Monday, May 16, 2016

Kau pergi jua...



Perginya hari ini seorang sahabat dari hidup aku. Nak dikesal takde guna lagi.
Itu lah busy manjang dengan urusan kerjaya sampai seorang sahabat pun tak boleh nak jaga.

Sampaikan orang lain berkecil hati dengan tindakan aku. Makan ati jadinya. Terkilan rasa bila time aku free camni, takde orang yang boleh ajak sembang kopi o.

Nak2 pulak time tengah jenuh delete gambar kt gallery tadi. Terpandang gambar beliau. Dah minta maaf tiada jawapan. Apa kan daya sol, nasi dah jadi bubur.

Dia yang terbaik pernah aku kenal. He is the best man I've ever known. Very humble & cool. Even sometimes, his become too annoyying with his emotion 😝 Moga DIA aturkan yang terbaik untuk kehidupan kau duhai sahabat. Moga kemaafan yang ku pinta dapat dimaafkan.

Kau pergi jua....
Moga kita diberi kesempatan bertemu di lain waktu.

Thursday, November 12, 2015

Memories




Memories is something that we want to forget but yet we still memories it each time. 

Even, how much time we took to forget it 

Yet , it still captures in our mind.