Resepi Kerang Thai Style On Fire

kuala lumpur,tasty,healthy,drink,eat,recipe,resepi,masak,dapur,dapur lonely,lapar,makan,puasa,ramadan,apam balik,dessert,pancake, cake, Kerang bakar, resepi kerang thai style, thai style,

Resepi Kerang Thai Style On Fire๐Ÿ”ฅ๐Ÿ˜๐Ÿ’ฅ

10 biji Cili Padi Merah kalau nak kurang pedas boleh kurangkan atau nak lagi pedas boleh tambah lagi.(Ditumbuk halus)
5 biji limau nipis atau ikut suka masam, dan ambik airnya
5 biji bawang putih dicincang halus
2 sudu kecil gula pasir ikut suka
1 biji Tomato dibuang bijinya dan dipotong kecil-kecil
Daun Ketumbar dicincang halus
Timun kecil potong 2 dan rendam dahulu dalam air (hiasan)
1 sudu kecil Ajinomoto atau Maggi cukup rasa

Cara-Caranya:
1. Semua bahan dicampurkan sekali letak tepi.
2. Kerang 1 kilo dicuci bersih direbus sekejap separuh masak, dan buang kulit sebelah sahaja.
3. Kemudian dah siap kerang curahkan semua bahan-bahan tadi atas kerang.

Credit to: Emma Mohd Mua
Terima kasih. Selamat mencuba, kalau ada yang dah buat, boleh lah share feedback di ruangan comment :)


0 Orang mengomel